Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Ambrózia Szőlőmagszirup

Demeter
3.280 Ft
Menny.:db
(3)
Szállítási díj: 1.400 Ft
Várható szállítás: 2021. december 06.

 

Javasolt napi bevitel: 1 teáskanál

Összetétel:
1. szőlőmag-mikroőrlemény
2. kékszőlőmust sűrítmény
3. kékszőlőhéj kivonat
4. aszkorbinsav

Kiszerelés:  185ml / 200g / üveg

21 napra elegendő adag

3.280 Ft
Menny.:db

Leírás

Összetevők:

1. szőlőmag-mikroőrlemény

A mikroőrlési eljárás eredményeként a szervezet számára szinte teljes mértékben hozzáférhetővé válnak a szőlőmagban és a szőlő gyümölcshéjában található hatóanyagok és antioxidánsok, amelyek fontos szerepet játszanak az egészség megőrzésében, a szervezetünkben zajló káros oxidatív folyamatok gátlásában.
Általában a szőlőmag-mikroőrleményben koncentráltabban található meg minden antioxidáns vegyület.
Az őrlemény rutin, kaempferol, kvercetin, rezveratrol, katechin, epicatechin, antocianidok, P1, P2, B1, B2, B3 bőséges tárháza.
A nagy felület teszi lehetővé, hogy a benne levő polifenolok megközelítőleg 100%-osan felszívódnak szervezetben. Egyes források funkcionális élelmiszerként említik. Funkcionális élelmiszerről akkor beszélünk, ha a szervezetben is kimutatható pozitív hatást fejt ki úgy, hogy általa javul a közérzet, csökken a betegségek kockázata, vagy jobb egészségi állapot érhető el. Egyes vizsgálatok szerint közel 2000 féle polifenolt tartalmaz.
A szőlőmag az öregedés elleni küzdelem vezető tápanyaga, védi és erősíti a kötőszövetet, erős antioxidáns.
A szőlőmag-őrlemény ajánlott fizikai munkát végzőknek, sportolóknak, az erős érrendszer kiépítésére, az ízületek védelmére, az anabolizmus serkentésére. A városokban élőknek, a napi 8 órát irodában dolgozóknak ajánlott a stressz ellensúlyozására, a stressztűrő képesség fokozásához, a szabadgyökök lekötésén keresztül. A szőlőmag őrlemény bőrre kifejtett pozitív hatása rugalmassá teszi azt, mivel stabilizálja a kollagént és az elasztint.
A szőlőmag belsejében 12-15 százalék az olajtartalom, amely a jó koleszterint növeli, míg a rosszat csökkenti.
(forrás: http://www.szolomag.hu/)

2. kékszőlő must sűrítmény

Maga a kékszőlő fenol típusú vegyületekben gazdag:
- polifenolok: fahéjsav származékok (klorogénsav, koffeinsav, flavonoidok)
- flavonoidok (pl. katekin): antioxidánsként hatnak a szervezetre, csökkentik szabadgyökök kialakulását, növelik a „jó” baktériumok számát a bélrendszerben

3. kékszőlőhéj kivonat

Magas antocianin tartalmú természetes színanyagként szolgál.

4. aszkorbinsav

Az emberi szervezet nem képes előállítani. Szükséges a kollagén, L-karnitin és egyes neurotranszmitterek szintéziséhez, részt vesz a fehérje metabolizmusban. Antioxidáns tulajdonságú, az immunrendszer működésében fontos szerepe van, segíti a vasfelszívódást a növényi alapú élelmiszerekből.

Általános információ a természetben megtalálható szőlőmagról, szőlőről

Mi található a szőlőmagban?

A közel 2000 féle antioxidáns polifenol vegyület mellett E-vitamin, flavonoidok, linolinsav is nagy koncentrációban található meg a szőlőmagban. A rezveratrol az egyik legelismertebb polifenol-vegyület, melyet a növény is a fertőzések elleni védelem érdekében termel. Klinikai vizsgálatok során többször is kimutatták már a rezveratrol kifejezetten magas antioxidáns, gyulladáscsökkentő és a szív- és érrendszerre gyakorolt jótékony hatását. Továbbá rutin, kaempferol, kvercetin, katechin, epicatechin, antocianidok, P1, P2, B1, B2, B3 bőséges tárháza.

A kékszőlőmag-mikroőrleményről

A mikroőrleményben koncentráltan található meg minden antioxidáns vegyület, ami a szőlőben, szőlőmagban, vörösborban is jelen van. 
A mikroőrlési eljárásnak köszönhetően átlagosan 20 mikron méretűek a szemcsék (a hagyományos búzaliszt átlagos szemcsemérete 50-150 mikron), így a szervezet számára szinte teljes mértékben hozzáférhetővé válnak a szőlőmagban található polifenolok és antioxidánsok, ezek optimális esetben akár 100%-ban fel is szívódhatnak. Egyes források funkcionális élelmiszerként említik. Funkcionális élelmiszerről akkor beszélünk, ha a szervezetben is kimutatható pozitív hatást fejt ki úgy, hogy általa javul a közérzet, csökken a betegségek kockázata, vagy jobb egészségi állapot érhető el.

Kutatások, kísérletek szerint mire lehet jó a szőlőmag?

A szőlőmag-őrlemény kifejezetten immunrendszer-erősítésre ajánlott, pozitív hatásai lehetnek a fizikai munkát végzőkre, sportolókra, az erős érrendszer kiépítésére, az ízületek védelmére, az anabolizmus serkentésére. A városokban élőknek, a napi 8 órát irodában dolgozóknak ajánlott a stressz ellensúlyozására, a stressztűrő képesség fokozásához, a szabadgyökök lekötésén keresztül.
A szőlőmag-őrleménnyel kapcsolatban folyamatos kísérletek folynak, pl. krónikus ízületi bántalmak gyulladáscsökkentésének elősegítése, hölgyeknél a változókori panaszok csökkentése, uraknál prosztatájuk védelmének érdekében. Időseknek a szőlőmag-őrlemény fogyasztása az érszűkület és az érelmeszesedés megelőzése céljából hasznos. A szőlőmag hatásait most vizsgálják a keringési problémák megelőzésére, az allergiák tüneteinek enyhítésére, illetve a koleszterinszint beállításához egyaránt. A szőlőmag belsejében 12-15 százalék az olajtartalom, amely a jó koleszterint növeli, míg a rosszat csökkenti.

A szőlőről-szőlőmustról

A szőlőt (Vitis vinifera) évezredek óta nagy becsben tartják, nem csak táplálkozási, de gyógyászati szempontból is. Az egyiptomiak már 6000 évvel ezelőtt előszeretettel fogyasztották, és számos görög filozófus is magasztalta erejét – persze utóbbiak főleg bor formájában preferálták. Az Európában élő népi gyógyászok a szőlőből készült kenőccsel kezelték a bőr- és szemproblémákat, a szőlő levelével állították el a vérzést, gyulladás- és fájdalomcsökkentő hatása miatt is előszeretettel használták, sőt még aranyér kezelésénél is nagy hasznát vették. Éretlen szőlővel enyhíteni tudtak a torokfájáson, szárított formában pedig székrekedés esetén használták. A szőlő mára a természetes gyógyászat egyik legfontosabb alapanyagává vált, s többek között olyan betegségek gyógyításánál kísérleteznek vele, mint a rák, a kolera, a himlő vagy a máj és a vese elégtelenségei.

Vélemények

5.00
3 értékelés
(3)
(0)
(0)
(0)
(0)
Írja meg véleményét!
|
2021. 03. 17.
Mióta fogyasztom sokkal frisebbnek érzem magam. Nagyon finom íze van. Csak ajánlani tudom.
|
2020. 12. 22.
Nagyon kedveltük a családban a szőlőmagőrleményt, de gondot okozott a gyerekeknek a fogyasztása. Ezt örömmel eszik, mint egy finom lekvárt. A mindennapok rutinjává vált. Köszönjük.
|
2020. 12. 17.
Kedves készítők!
Szeretném megköszönni önöknek ezt a terméket. Sok szőlőmagot fogyasztottam eddig is, de ilyen formában még nem. Rendkívül ízletes, jó az állaga, nem kell belekeverni semmibe. Egyszerűen és gyorsan fogyasztható. A mindennapi rutinom részévé vált. Köszönöm