Blog

Megszabadít mérgeinktől a szőlőmag
A szervezetünkben felgyülemlett salakanyagok nemcsak kimerültté, gyengévé tehetnek bennünket, hanem hosszútávon súlyos betegségeket is okozhatnak. Ezért nagyon fontos, hogy rendszeresen méregtelenítsük testünket. A szőlő magjában található jótékony vegyületek, antioxidánsok és vitaminok a legalkalmasabbak erre a célra.

Kiknek javasolt a szőlőmag készítmények fogyasztása?
Vannak olyan alapanyagok, melyek szuperélelmiszerként váltak ismertté. Az elnevezés nem véletlen, ugyanis magas koncentrációban tartalmazzák mindazokat a hatóanyagokat, melyekre a szervezetnek szüksége van. Hosszasan vitatkozhatnánk arról, hogy a magnézium vagy a cink a lényegesebb, de abban valószínűleg mindenki egyetértene, hogy a szervezetet támogató antioxidánsok szerepe mellett biztosan nem mehetünk el. Ezek gondoskodnak ugyanis arról, hogy a folyamatosan jelen levő oxidatív stresszel eredményesen vehesse fel testünk a küzdelmet. Ennél azonban jóval többet tudnak az antioxidáns vegyületek.

Hogyan járul hozzá az egészség megőrzéséhez a szőlőmag fogyasztása?
Ha az egészség megőrzése kerül szóba, akkor leginkább az immunrendszer optimális funkcionálására asszociálunk. De vajon milyen módon járulhatunk hozzá leginkább ehhez? Elegendő az étrend-kiegészítők szedése? Vagy olcsóbban megúszhatjuk a változatos táplálkozással? Mi a helyzet a szuperélelmiszerekkel? Cikkünkben az ez utóbbiak csoportjába tartozó szőlőmagról osztunk meg érdekes információkat.

Szőlőmag, az egészséges test őre
Antioxidánsok. A kifejezéssel nap mint nap találkozhatunk. Vannak, akik a természetes alapanyagokban keresik az oxidatív stressz ellenszereit, mások az olyan készítményeket részesítik előnyben, melyek a természet patikáját használják fel, s előnyeit koncentrált formában kínálják. Ez utóbbi megoldások minden korábbinál nagyobb népszerűségnek örvendenek.

Érszűkülettől óvhatja meg a hölgyeket a szőlőmag
Orosz szakemberek szerint a szőlőmag egyes vegyületei hatékonyan segítenek abban, hogy a nők elkerüljék az érszűkület és az érelmeszesedés kialakulását.

Az antioxidánsokban rejlik a szőlőmag csodás hatásának titka
A szőlőmag rengeteg antioxidánst tartalmaz koncentráltan, amelyeket megfelelő feldolgozásban és formában, leginkább szőlőmagszirupként elfogyasztva a szervezet kiválóan hasznosít a betegségek elleni harcban.

Sokkal több, mint gyümölcs – A szőlő jótékony hatásai
Régebben a szőlőmagok értéktelennek számítottak, hiszen a szervezet egészben lenyelve nem tudja feldolgozni és hasznosítani, összerágva pedig nem éppen a legfinomabb falat. Jó ideje azonban megváltozott ez a felfogás, hiszen kutatásaik alapján felismerték a szakemberek, hogy a szőlőmag megfelelően feldolgozva és elfogyasztva a legértékesebb, leghasznosabb, legegészségesebb része a szőlőnek.

Polifenolok a szőlőmagban - biokémia és funkcionalitás.
Tudományos kutatások kimutatták, hogy a proantocianidinek antioxidáns ereje 20-szor nagyobb, mint az E-vitamin, és 50-szer nagyobb, mint a C-vitamin. Az átfogó kutatások azt mutatják, hogy a szőlőmag kivonat számos egészségügyi területen előnyös, mivel antioxidáns hatása kötődik a kollagénnel, elősegítve fiatalos bőr, sejtek egészsége, rugalmassága és rugalmassága.