Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

RÓLUNK

Hallottál már olyanról, hogy keresed - kutatod az aranyat és kiderül, hogy

mindvégig a saját kertedben volt !?

Sőt, ez az eset, még rosszabb, mert minden ősszel "kiástuk" az aranyat, majd kidobtuk,

mert nem vettük észre, hogy fénylik.

Ez a szőlőmag!!!

Egerben készítünk bort 1886 óta. Demeter Borászat. A természet és a bor szövi át minden napunkat.

Ez egy igaz történet ami velünk történt meg! Mint a népmesében....

Ősszel történt évekkel ezelőtt.

 

A szüret kellős közepén a feleségem

megfázott és ágynak dőlt.

Kizárt dolog, hogy szüret közben még az

óvodába is menjek a gyerekekért.

Tennem kellett valamit!

 

Mint borász, tudtam, hogy a szőlőmag-őrlemény

a extrán magas polifenol tartalma miatt

nagyon erős antioxidáns, minden vírust, fertőzést,

gyulladást megtámad. A vérképző hatásáról és, hogy milyen egészséges

a szívnek arról már ne is beszéljünk.

 

Mivel önmagában az őrlemény egy száraz tapadós keserű por,

összekevertem neki friss musttal, hogy finom édes legyen.

 

Az így „hirtelen” született szőlőmag-szirup,

kettő nap alatt állította talpra a feleségem.

Mosolygott és mintha kicserélték volna!

 

„1000” jótékony hatása van a publikált

kutatások szerint a szőlőmagnak

és azóta sokszor bebizonyította, hogy tényleg így is van!

 

A mi „kis” szőlőmag-szirupunk a borászatunk gyermeke lett,

folyamatosan készítjük és segítünk vele, aki kéri.

Segített az élet számos problémájában, amit itt nem írhatok le,

de nyugodtan olvass utána, mire képes a plifenol a rezveratrol

és számos más antioxidáns a szőlőmagban.

Fantasztikus érzés, mikor azért dolgozol,

hogy segítséget nyújts az embereknek.

Persze a bor is egészséges és a borkészítés is egy hivatás,

szőlőt művelni a természetben dolgozni, felemelő érzés,

de közvetlen segíteni az más érzés. Olyan, valahogy jó!

Jó borokat!

Demeter Csaba

egri borász